top of page

santa gemma

Habitatge unifamiliar aïllat. Sant Cugat del Vallès.

F0472_20210414_063-HDR-Pano.jpg

La casa s’ha projectat per una família en una parcel·la a Sant Cugat del Vallès, un poble amb un entorn natural a la falda de Collserola.

Observant la parcel·la, el seu entorn i la seva orientació, la casa es desenvolupa en una U que abraça el jardí. Pel que fa a les façanes, la interior busca ser transparent gràcies als finestrals que comuniquen amb l’exterior per permetre gaudir del sol a l'interior mentre que la resta de façanes es caracteritzen per les obertures puntuals i controlades per tal de permetre generar una visió mes íntima des de l’exterior.

croquis.JPG

Aquesta s’ha dissenyat per crear diferents experiències als usuaris, amb espais que es comuniquen física i visualment entre ells. Com a resultat una casa funcional i còmode i a la vegada acollidora.

A la planta baixa es troba la zona de dia de l’habitatge, amb la cuina, menjador, un estudi i al centre, al nucli de la casa, hi ha la sala d’estar, un espai amb doble alçada que comunica amb la planta primera on es troben les habitacions.

croquis secció.JPG

Els tancaments es componen de materials naturals amb la ceràmica manual i la fusta a la planta baixa i acabat arrebossat de color terra al volum de la primera planta.

F0472_20210414_078.jpg
F0472_20210414_072.jpg

 

Any: 2020

Col·laboradors: Gwamba Consultoria d’Estructures (càlcul estructures), GMG (instal·lacions),  Antoni Elvira (arquitecte tècnic), Carles Surià (estudi geobiològic).

Fotografia: Fragments