top of page

cadebosc

Cadebosc-SAUSRIBALLONCH Arquitectes-0007
arquitectes-sabadell-sausriballonch-casa
arquitectes-sabadell-sausriballonch-casa

Uns antics clients van comprar una finca a l'emblemàtica Fageda d'en Jordà. Un magnífic bosc de faigs situat al Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa, a les rodalies d'Olot, Girona.


La finca incloïa una petita construcció en molt mal estat; quatre parets de pedra i una coberta de teula a dues aigües. L'objectiu era transformar-la en un habitatge de segona residència que garantís el confort, l'aïllament i el descans dels seus propietaris a l'estiu i als caps de setmana.

croquis.jpg
EMPLAÇAMENT.jpg
arquitectes-sabadell-sausriballonch-casa
arquitectes-sabadell-sausriballonch-casa

L'oportunitat de realitzar aquest projecte en una de les zones més belles i simbòliques del paisatge català, unit al desafiament que significaria la intervenció en una zona que havia de romandre inalterada, va suposar una enorme il·lusió i un veritable repte per al nostre estudi.


Després d'un detallat estudi paisatgístic i aprofitant la topografia del terreny es va optar per una ampliació subterrània, furgant sota terra, per crear nous espais amb vistes i ventilació cap a l'oest.

L'objectiu va estar clar des del principi: realitzar una ampliació "invisible", mantenint les quatre parets de la construcció original i els tossols inalterats.

Un cop concebuda  l'aprovació de la comissió tècnica del " Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa ", es va crear un espai diàfan i multifuncional que, tot i estar per sota del nivell del terra original, oferia unes vistes espectaculars a través d'un enorme finestral. A la part exterior adjacent al finestral es va construir una bassa d'aigua transparent revestida de pedra natural fosca perquè l'aigua reflectís els infinits colors canviants dels faigs cap a l'interior de l'habitatge. Tot això va esdevenir en una intervenció pràcticament imperceptible des de l'exterior que va permetre aconseguir un projecte absolutament respectuós amb el seu entorn.

planta-seccio.jpg

 

 

 

Any: 2009-2012

Col.laboradors: Lluis Sitjà (arquitecte tècnic), Gwamba Consultoria d’Estructures (estructures), Àbac Enginyers (instal·lacions)

Fotografia: Iñigo Bujedo Aguirre

Obra seleccionada als Premis Girona 2012.

Publicació revista Das Ideale Heim Nº10 – Octubre 2014 –, pàg 64-70.

Publicació revista Atrium Nº6 – Novembre-desembre 2014 –, pàg 84-90.
Publicació revista Interior Design NY – Febrer 2014 pàg, 85-88.

Publicació a Diari de Sabadell – 2021

bottom of page