top of page

gràcia


Casa unifamiliar entre mitgeres. Sabadell

arquitectes-sabadell-sausriballonch-casa

Casa unifamiliar entre mitgeres amb Planta Soterrani, Planta Baixa, dues Plantes Pis i Planta Sotacoberta per una família nombrosa
Tenint en compte l’extens programa funcional que demana el promotor, s’ha buscat el màxim aprofitament a la zona edificable fent, en P.B, un munta cotxes en lloc d’una rampa. Això permet ubicar en la mateixa P.B. una habitació de jocs per als nens que dóna al carrer, el nucli central d’escales i ascensor i la zona de dia de la vivenda (cuina, menjador i estar) que dóna al pati.


En les plantes primera i segona es disposen les habitacions, els banys i els estudis. És a la P. Sotacoberta on es deixa un espai diàfan com a estudi-estar per a tota la família amb un bany i sortida a la terrassa orientada a oest.
L’escala, gira al voltant d’un ascensor amb parets de vidre, i acompanya el seu recorregut un pati interior que dóna llum natural també a les diferents peces interiors.


Des del carrer, la composició de la façana sembla indicar que es tracta de dos habitatges i no d’un de sol per mantenir l’homogeneïtat visual amb l’entorn format per fileres de cases angleses. Amb el mateix objectiu es desplacen els forats de les finestres, al voltant dels quals es crea un marc únic de pedra (P1+P2), que sobresurt prou per aconseguir la proporció vertical d’un gran balcó i crea una ombra considerable sobre la resta de façana massissa.
En P. B. Es proposa un acabat que sigui prou continu, però al mateix temps modulat com un codi de barres, per no percebre d’immediat tot el que s’hi amaga.

 

 

 

 

 

 

Any: 2009

Col.laboradors: Laia Buixaderas, Pili Periz (arquitectes), Antoni Elvira (arquitecte tècnic), Àngel Rodriguez (càlcul d’estructures), Ferpibasa (constructor)

Fotografia: Olga Planas

bottom of page