top of page

passeig manresa - oficines

arquitectes-sabadell-sausriballonch-ofic

L’objecte d’aquest projecte és la rehabilitació d’un edifici entre mitgeres de planta soterrani, planta baixa, planta entresol, cinc plantes pis i àtic, destinat a oficines i local comercial en planta baixa.
La proposta de rehabilitació es basa en la idea de flexibilitat i mobilitat que ha de complir un edifici d’oficines de lloguer, i sobretot en la intervenció de la façana del Passeig Manresa per tal de donar-li un caràcter d’edifici d’oficines, respectant la configuració formal de la façana actual i tenint en compte que forma part d’un conjunt.

El projecte proposa la rehabilitació integral de la façana, mantenint la composició del joc d’entrants i sortints creats amb els voladís de formigó i buidant el forat que conforma aquesta trama convertint-la en una superfície vidrada. Per davant del pla de façana es superposa una “pell” semitransparent que correspon a aquesta modulació.
Aquesta “pell” es una trama formada per unes guies subjectades als voladís i muntants metàl·lics, que subjecten peces de malla metàl·lica. Aquesta malla es com un “cortinatge” que actua també com a filtre visual entre l’exterior i l’interior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Any: 2012

Fotografia: Iñigo Bujedo

Projecte: Sausriballonch juntament amb l'arquitecte Àgata Vila

bottom of page