top of page

espirall

8 habitatges en un edifici plurifamiliar entre mitgeres. C. Espirall, Sabadell

arquitectes-sabadell-sausriballonch-edif

El promotor demana tipologies de 2-3 habitacions aprofitant el sotacoberta per a dúplex.

Tenint en compte el PEIPU i l’edifici preexistent es proposa una façana modulada que suggereixi  la divisió vertical de les cases unifamiliars, una tipologia molt habitual a l’entorn. La zona comú (escales, ascensor) s’adhereix a aquesta façana que serveix com a coixí d’aire i llum per a la ventilació d’una segona façana amb l’accés directe a cada habitatge.

Les dues façanes queden lligades per forjats de relliga, que deixen passar la llum i la ventilació a través seu. Aquests forjats lleugers no tindran sostre i la seva cantonada serà molt ventilada i gens opaca.

La tipologia dels habitatges són estudis i dúplex  però modulats en planta amb dimensions molt similars a les de “casa anglesa”.

Aquesta tipologia també permet crear un tractament de tester com a front secundari tal com consta en el Pla General, i mantenir l’aspecte de l’edifici pre-existent fent que la coberta arribi a dues aigües i sense haver d’obrir grans forats al tester.

La qualificació urbanística permet fer un cobert al fons del pati en planta baixa, després de l’eixida, tan comú també en la tipologia de casa anglesa.

L’entrada al pàrquing s’ubica, com a l’edifici preexistent, al final de la façana secundària i després dels coberts, sent l’accés dels vehicles totalment exterior.

arquitectes-sabadell-sausriballonch-edif

Any: 2004-2008

Col·laboradors: Bernuz Fernández Arquitectes (càlcul estructures),  Montserrat Montes (arquitecta tècnica).

Fotografia: Olga Planas

Publicació Diari de Sabadell - 2023

bottom of page