top of page

avellaneda

Habitatge unifamiliar entre mitgeres. Sabadell

_MG_7388.jpg
_MG_7852.jpg

Construïm una nova casa unifamiliar entre mitgeres prefabricada amb estructura de fusta però mantenint part de la façana existent que es rehabilita. El concepte arquitectònic proposa recuperar la tradicional casa anglesa amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Es tracta d'un projecte especial situat en el solar d'una tradicional "casa de cos" o casa anglesa, el solar en ple centre de Sabadell, en només 6 mesos es converteix en un nou habitatge sostenible i de molt baixa demanda d'energia. Ha estat construït amb fusta contra laminada (CLT) procedent de boscos sostenibles als Pirineus i consta de 175 m² repartits en 3 plantes.

Aconseguint la seva integració en el paisatge urbà, sense perdre l'essència del patrimoni històric que conformen aquestes cases unifamiliars del segle XIX, caracteritzades per la seva estructura de planta baixa més un o dos pisos, la façana estreta, la seva profunditat edificable i l'àmplia zona de pati.

La fusta com a material constructiu, a més de les qualitats relacionades amb el confort tèrmic, la sostenibilitat i el benestar, o la rapidesa d'execució i neteja i absència de molèsties als veïns durant l'obra, posseeix una altra molt apreciada per a la construcció urbana entre mitgeres: és el material que compleix millor amb tots els requisits normatius sobre aïllament i soroll en la menor superfície.

seccio.png

Any: 2021

Col·laboradors: Pili Periz (arquitecta i arquitecta tècnica), Kmod enginyeria en fusta (càlcul estructures), GMG (instal·lacions),  House habitat (constructor).

Fotografia: Fragments

Publicació a Diari de Sabadell – 2021 

Publicació a Diario Design - 2021

bottom of page