sant gaietà

Reforma habitatge entre mitgeres. Terrassa

Projecte de reforma i ampliació d’una casa unifamiliar entre mitgeres, en força mal estat de conservació, i en un nucli urbà consolidat, vinculat al centre històric.  A partir dels requisits derivats de l’encàrrec es reforma l’habitatge per una família de la ciutat que valora l’emplaçament però a l’hora amb la necessitat d’aparcament .

 

La façana doncs, es modifica principalment en la seva planta baixa, però es manté el balcó de planta primera i la seva fusteria per conservar l’aspecte de tipologia de casa de cos tan habitual en aquesta zona.

 

La intervenció d’ampliació a la planta segona es fa notar també a la façana, amb una gran finestra desplaçada amb un tractament totalment diferent de la façana antiga. Interiorment s’obre l’escala amb volta a la catalana cap a un triple espai que comunica visualment tot l’habitatge i reparteix la llum que entra per una gran claraboia a coberta.

 

La façana al pati es modifica substancialment per aconseguir la màxima entrada de llum i ventilació.

any: 2017-2019

Fotografia: Marc Torra - fragments