floristeria carlota

Habitatge i local comercial en tester. Sabadell

Projecte amb la clara intenció de revertir la consideració de, tot i ser un solar molt cèntric, ser “els darreres” del Passeig de la Plaça major. L’envolta tres carrers peatonals que demanen ser revitalitzats com a zona comercial.

El promotor encarrega un edifici en tester per a una floristeria en planta soterrani, baixa i altell, i un habitatge en plantes primera i segona

 

Estudiant l’entorn immediat, s’observa que els edificis més propers són molt alts com pertanyents a una altra escala i s’opta per fer un canvi d’escala important,  i igualar les alçades amb els edificis veïns.

 

Es així que pensant sobretot en l’entorn i sent conscients que la implantació de l’edifici es una peça paisatgísticament rellevant, es prenen decisions com:

 

La coberta havia de ser plana i ben entregada a les parcel·les veïnes, sense caure en la temptació d’esgotar  l’aprofitament d’una planta sota coberta, fent una coberta inclinada a tres aigües.

Degut a la nova alçada de l’edifici, agruparíem en un mateix forat les obertures de P.B i de l’altell per una banda i la de P.1º i P.2ª per un altre.

Els forats que es plantegen en P.B. , a la zona de botiga, es fan pensant que el local esta situat al mig del carrer i que aquesta planta baixa s’entengui com  un porxo que qualsevol vianant pot travessar. Prendre aquesta decisió va ser fàcil quan saps que l’ús del local es una floristeria  de categoria.

2003-2005
Habitatge i local comercial en tester. Carrer Borriana. Sabadell. Barcelona
Fotografia: Olga Planas