cadebosc

Uns antics clients van comprar una finca a l'emblemàtica Fageda d'en Jordà . Un magnífic bosc de faigs , situat al Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa , a les rodalies d'Olot , Girona.
La finca incloïa una petita construcció en molt mal estat , de quatre parets de pedra i una coberta a dues aigües de teula i ara havia de transformar-se en habitatge de segona residència que garantís el confort, aïllament i descans dels seus propietaris a l'estiu i caps de setmana.

L'oportunitat de realitzar aquest projecte en una de les zones més belles i simbòliques del paisatge català , unit al desafiament que significaria la intervenció en una zona que havia de romandre inalterada, va suposar una enorme il · lusió i un veritable repte per al nostre estudi.
Després d'un detallat estudi paisatgístic i aprofitant la topografia del terreny es va optar per una ampliació subterrània, furgant sota terra, per crear nous espais amb vistes i ventilació cap a l'oest.

L'objectiu va estar clar des del principi : Realitzar una ampliació " invisible" , mantenint les quatre parets de la construcció original i els tossols inalterats.

Un cop concebuda  l'aprovació de la comissió tècnica del " Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa ", es va crear un espai diàfan i multifuncional , que tot i estar sota el nivell del terra original , oferia unes vistes espectaculars a través d'un enorme finestral.A la part exterior , adjacent al finestral , es va construir una bassa d'aigua transparent revestida de pedra natural fosca perquè l'aigua reflectís els infinits colors canviants dels faigs a cada estació , i poder així gaudir també des de l'interior de l'habitatge.Amb tot això s'ha aconseguit un projecte absolutament respectuós amb el seu entorn i la intervenció és pràcticament imperceptible des de l'exterior .

any: 2009-2012

col.laboradors: Tere Soley, Pili Periz (arquitectes), Lluis Sitjà (arquitecte tècnic), Gwamba Consultoria d’Estructures (estructures),

Àbac Enginyers (instal·lacions), Garrotxa Serveis (constructor).

Fotografia: Iñigo Bujedo Aguirre

Obra seleccionada als Premis Girona 2012.

Publicació revista AIT Die Zeitschrift für Architektur – 2014 –, pàg 38-43, Arquitectura Viva SL, ISBN: 978-84-09-10862-6, Madrid, 2019
Publicació revista Interior Design NY – february 2014 pàg, 70-73, Arquitectura Viva SL, ISSN: 0214-1256, Madrid, 2019 ​