santa gemma

Habitatge unifamiliar aïllat. Sant Cugat del Vallès.

F0472_20210414_063-HDR-Pano.jpg

La casa s’ha projectat per una família en una parcel.la a Sant Cugat del Vallès, un poble amb un entorn natural a la falda de Collserola.

Observant la parcel.la, el seu entorn i la seva orientació, la casa es compon en forma de U que abraça el jardí. La façana interior és mes transparent, amb finestrals que comuniquen amb l’exterior i gaudeixen del sol. La resta de façanes donen una visió mes íntima des de l’exterior amb obertures mes puntuals i controlades.

croquis.JPG

Aquesta s’ha dissenyat per crear diferents experiències als usuaris, amb espais que es comuniquen física i visualment entre ells. Com a resultat una casa funcional i còmode i a la vegada acollidora.

A la planta baixa es troba la zona de dia de l’habitatge, amb la cuina, menjador, un estudi i al centre, al nucli de la casa, hi ha la sala d’estar, un espai amb doble alçada que comunica amb la planta primera on es troben les habitacions.

croquis secció.JPG

Els tancaments es componen de materials naturals amb la ceràmica manual i la fusta a la planta baixa i acabat arrebossat de color terra al volum de la primera planta.

F0472_20210414_078.jpg
F0472_20210414_072.jpg
PLÀNOLS WEB.jpg

Any: 2020

Col·laboradors: Gwamba Consultoria d’Estructures (càlcul estructures), GMG (instal·lacions),  Antoni Elvira (arquitecte tècnic), Carles Surià (estudi geobiològic).

Fotografia: Marc Torra – fragments